Vánoční pangasius s eidamem v trojobalu

46
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg Pangasius dolnooký (4 filety)
20 dkg na jemno nastrouhaného sýru eidam
hladká mouka
4 vejce
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a necháme cca 30 minut odležet .


    Zobrazit celý recept

  2. Nachystáme si suroviny na klasický trojobal ( hl.mouka, vejce, strouhanka) a na jemno nastrouhaný sýr eidam smícháme s našlehaným vejcem.

  3. Filet osušíme v papírové utěrce, obalíme hl. moukou a vložíme do směsi vejce a strouhaného sýru. Nepoddáme se tomu, že nám to na filetu nebude moc dobře držet, ale při trošce trpělivosti se nám to povede a opatrně filet přeneseme do misky se strouhankou a silně vtlačíme strouhanku k filetu. Výsledek stojí za to.

  4. Poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a pomalu smažíme do zlatova. Jako příloha je výborná bramborová kaše. Vánoční příloha bramborový salát s majonézou.

Poznámka od kuchařky

Trpělivost chutného pangase přinese.