Suroviny
4 porce
- 1 kg Pangasius dolnooký (4 filety)
- 20 dkg na jemno nastrouhaného sýru eidam
- hladká mouka
- 4 vejce
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a necháme cca 30 minut odležet .
-
Nachystáme si suroviny na klasický trojobal ( hl.mouka, vejce, strouhanka) a na jemno nastrouhaný sýr eidam smícháme s našlehaným vejcem.
-
Filet osušíme v papírové utěrce, obalíme hl. moukou a vložíme do směsi vejce a strouhaného sýru. Nepoddáme se tomu, že nám to na filetu nebude moc dobře držet, ale při trošce trpělivosti se nám to povede a opatrně filet přeneseme do misky se strouhankou a silně vtlačíme strouhanku k filetu. Výsledek stojí za to.
-
Poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a pomalu smažíme do zlatova. Jako příloha je výborná bramborová kaše. Vánoční příloha bramborový salát s majonézou.
Poznámka od kuchařky
Trpělivost chutného pangase přinese.