
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 15-20 dkg hladké mouky
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce změklého másla
- 1/2 lžičky mleté skořice
- troška mletého hřebíčku
- 1 lžíce sekaného kandovaného ovoce
- 5 dkg sekaných vlašských ořechů
- 1 lžička sody Bikarbony
Postup přípravy receptu
-
Mouku zpracujeme s vejcem, cukrem, změklým máslem, medem, kandovaným ovocem, ořechy, kořením a sodou a těsto necháme uležet v chladnu do druhého dne.
-
Následující den tvoříme z těsta kuličky cca 2 cm v průměru a klademe na pečicí papír či vymazaný plech dále od sebe – rozběhnou se během pečení! Do středu vtlačíme kousek vlašského ořechu na ozdobu.
-
Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě asi na 150 – 170°C, dle potřeby.
Vyplatí se hlídat je a teplotu regulovat, pokud se rozbíhají moc, je teplota vysoká a snížíme ji!
Poznámka od kuchařky
Recept je rodinný, vůbec netuším jak starý…
Kuchařka: Roxana