
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřového plecka
- 250 g trhaných krupek (perličky)
- 2 hrsti sušených hub
- 1 cibule
- 1 velká lžíce majoránky
- 5 stroužků česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Předem si namočíme ve vodě krupky a do jiné vody sušené houby. Maso pokrájíme na větší kostky a vaříme v osolené vodě s rozkrojenou cibulí. Asi v polovině vaření přidáme k masu houby a vše uvaříme doměkka.
-
Pak vyndáme, přecedíme a ve zbylé vodě uvaříme krupky. Mezitím si umeleme uvařené maso s houbami a česnekem, přidáme uvařené krupky, majoránku, dle chuti přisolíme.
-
Dáme do pekáče vymazaného sádlem a pečeme v troubě, až se asi za půl hodiny udělá opečená kůrčička.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo společně s Černou omáčkou ze zajíce nesmí chybět na našem štědrovečerním stole.
Kuchařka: Hella









