Vánoční kuba

85
- reklama -

Suroviny

500 g vepřového plecka
250 g trhaných krupek (perličky)
2 hrsti sušených hub
1 cibule
1 velká lžíce majoránky
5 stroužků česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Předem si namočíme ve vodě krupky a do jiné vody sušené houby. Maso pokrájíme na větší kostky a vaříme v osolené vodě s rozkrojenou cibulí. Asi v polovině vaření přidáme k masu houby a vše uvaříme doměkka.

  2. Pak vyndáme, přecedíme a ve zbylé vodě uvaříme krupky. Mezitím si umeleme uvařené maso s houbami a česnekem, přidáme uvařené krupky, majoránku, dle chuti přisolíme.

  3. Dáme do pekáče vymazaného sádlem a pečeme v troubě, až se asi za půl hodiny udělá opečená kůrčička.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo společně s Černou omáčkou ze zajíce nesmí chybět na našem štědrovečerním stole.