- reklama -
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 1 žloutek
- 60 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Krém:
- 2 dl mléka
- 2 lžíce vanilkového pudinku
- 150 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžička instantní kávy
- Poleva:
- 1 bílek
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička instantní kávy
- 50 g mléčné čokolády na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Prísady na cesto spracujeme, vyvaľkáme na 5 mm hrubý plát a vykrajujeme štvorlístky. Upečieme a necháme vychladnúť.
-
Vychladnuté spojíme po dva štvorlístky krémom, polejeme polevou a ozdobíme mliečnou čokoládou cik – cak.
-
Krém: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme kašu, pridáme v troške vody rozpustenú kávu a necháme vychladnúť. Potom zmiešame s vyšľahaným maslom.
-
Poleva: Kávu rozmiešame v trošičke vody a s bielkom a cukrom vymiešame do hustej polevy.
Kuchařka: tejaja