- reklama -
Suroviny
- 4 dcl bílého vína (suché)
- 0,5 dcl rumu
- 2 dcl 100% jablečné šťávy
- 4 lžičky skořicového cukru
- 6 ks hřebíčku
- 2 ks badyánu
- 4 ks celé skořice (na ozdobu)
- 4 větší červená jablka
Postup přípravy receptu
-
Víno nalijeme do kastrolku, přidáme jablečnou šťávu, koření, skořicový cukr a zahřejeme k bodu varu (nesmí vařit!). Přilijeme rum a promícháme.
-
Mezitím si omyjeme jablka a seřízneme vršek ze strany kde je stopka. Kolem dokola malým nožíkem nakrojíme, aby nám zůstala asi 5 mm široká hrana a lžičkou opatrně vydlabeme do 3/4 jablka.
-
Nalijeme drink, ozdobíme skořicí a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Je to vynikající voňavý drink pro zahřátí, dobrou náladu a dlouhé vánoční večery :-). Nejenže si pochutnáte na skvělém drinku, ale i na voňavém jablíčku.
Kuchařka: Iness