Vánoční cukroví – ořechoví ježci

52
- reklama -

Suroviny
30 porcí

35 dkg hladké mouky
20 dkg Hery nebo másla
5 dkg cukru krupice
1 žloutek
vlašské ořechy podle potřeby
čokoláda na vaření
strouhaný kokos dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, změklé Hery či másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto a necháme uležet v chladnu. Stačí půl dne.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak do malého kousku těsta dáme půlku jádra vlašského ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček do špičky.
    Pečeme 10-15 minut asi na 170 stupňů.

  3. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček – dělám to špejlí.
    Necháme uležet pár dnů.

Poznámka od kuchařky

Viděla jsem i jiná krásná zvířátka jako cukroví, ale recept nemám.