
Suroviny
- (Spousta) bílá čokoláda
- mléčná čokoláda (množství záleží jen na vás)
- Papírové košíčky
- rum (2 panáky)
- Sekané mandle
- Piškoty
- Kandované ovoce
- Kostka másla
- 3-5 tyčinek sojových suku
- Kokos strouhaný
- Nutella
Postup přípravy receptu
-
Dvoubarevné pralinky: do papírových košíčků dáme pár kousků kandovaného ovoce a zalijeme střídavě mléčnou a bílou čokoládou. Můžeme nahoru použít pár nadrcených ořechů. Po ztuhnutí košíčky odstraníme.
-
Nutella špičky: V míse smícháme Nutellu s máslem a důkladně prošleháme, aby Nutella později dobře tuhla. Rozdělíme piškoty a na každý z nich pomocí sáčku uděláme takové malé roztomilé čokoládové hovínko 🙂 necháme ztuhnout a nakonec máčíme v rozpuštěné čokoládě.
-
Sójové suky: Sojové suky nakrájíme na kolečka, zakápneme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme kandovaným ovocem.
-
Mandlové hrudky: Rozpustíme si větší množství čokolády. Do ní vmícháme nasekané mandle (klidně i jiné ořechy) a ze vzniklé směsi polévkovou lžící tvarujeme hrudky na pečící papír. Necháme dostatečně ztuhnout.
-
Košíčky: v misce smícháme asi 15-20 piškotů s troškou rumu. Poměrem tak, aby vám vznikla hustší hmota. Po troškách dáváme do papírových košíčků a vzápětí zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Po ztuhnutí z košíčků nevyndávame.
-
Rumové kuličky: v misce smícháme kus másla, holandské kakao, moučkový cukr, nadrobené piškoty a celé to dochutíme rumem. Všeho dávám od oka, zahustit se to dá piškoty, naředit rumem, ze vzniklého těsta tvoříme kuličky, které vzápětí obalujeme v kokosu (ořechách, barevném zdobení).
-
JÁ JSEM KAŽDOU VÁRKU ČOKOLÁDY NAŘEDILA TROCHOU MÁSLA. JESTLI TO BUDETE DĚLAT NEBO NE, ZÁLEŽÍ POUZE NA VÁS.
Poznámka od kuchařky
Na tomhle cukroví není nic složitého a přesto nikdy nikoho neurazí. Dělala jsem před dvěma lety kvůli akutnímu nedostatku času před Vánocema. A díky neředěné čokoládě to bylo naprosto vynikající a sklidila jsem nečekaně abnormální chválu, takže od té doby je u nás nepečené cukroví na prvním místě. Stačí si klidně udělat čas na jeden den před Štědrým dnem. 🙂