
- reklama -
Suroviny
1 l
- 3 lžíce medu
- 5 ks hřebíčků
- 1 skořice celá
- 1 badyán
- 1 citron (šťáva z 1/2 citronu + několik plátků)
- 500 ml černého čaje
- 3 dl pomerančového džusu
- 1 pomeranč
- hnědý cukr
- rum
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku vlijeme med, přidáme skořici, hřebíčky, badyán a zalijeme 1,5 hrnkem vody. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut na mírném ohni, pak vlijeme uvařený čaj, pomerančový džus, citronovou šťávu.
-
Přidáme několik koleček citronu a na kostičky nakrájený oloupaný pomeranč. Na mírném ohni povaříme, dosladíme cukrem a po odstavení z ohně přidáme rum dle své chuti.
-
Před podáváním odstraníme z nápoje koření a kolečka citronu.
Poznámka od kuchařky
Inspirací mi byl recept z jednoho stolního kalendáře.
Kuchařka: ivulinka