Vánoční bezinkové víno

56
- reklama -

Suroviny

2 l bezinek
4 l vody
3 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
2 kg cukru
5 dkg droždí

Postup přípravy receptu

  1. Bezové kuličky (otrhané vidličkou) dáme na 15 minut vařit do vody. Jakmile voda začne vřít, přidáme koření a vaříme dalších 15 minut.

  2. Pak scedíme, přisypeme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 minut. Odstavíme a do vlažného přidáme droždí a necháme 24 hodin stát.

  3. Druhý den zamícháme a necháme dalších 24 hodin kvasit.

  4. Třetí den scedíme do 5-ti litrové láhve, převážeme plátýnkem a v teple necháme stát do Vánoc. Před svátky stáčíme do lahví.

Poznámka od kuchařky

V loňském roce jsem ho dělala poprvé a vínko mělo úspěch. Letos už jsem byla upozorněna, abych na něj nezapomněla :-))

Fotky zatím nemám, snad až budu vyrábět