
- reklama -
Suroviny
- 2 l bezinek
- 4 l vody
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 kg cukru
- 5 dkg droždí
Postup přípravy receptu
-
Bezové kuličky (otrhané vidličkou) dáme na 15 minut vařit do vody. Jakmile voda začne vřít, přidáme koření a vaříme dalších 15 minut.
-
Pak scedíme, přisypeme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 minut. Odstavíme a do vlažného přidáme droždí a necháme 24 hodin stát.
-
Druhý den zamícháme a necháme dalších 24 hodin kvasit.
-
Třetí den scedíme do 5-ti litrové láhve, převážeme plátýnkem a v teple necháme stát do Vánoc. Před svátky stáčíme do lahví.
Poznámka od kuchařky
V loňském roce jsem ho dělala poprvé a vínko mělo úspěch. Letos už jsem byla upozorněna, abych na něj nezapomněla :-))
Fotky zatím nemám, snad až budu vyrábět
Kuchařka: mary69