
Suroviny
- 480 g špaldové mouky
- 150 g másla
- 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření
- 100 g třtinového cukru
- 2 lžíce BIO vanilkového cukru
- 250 ml mléka
- 1/2 kostky droždí
- špetka soli
- hrst rozinek
- plátky kokosu
Postup přípravy receptu
-
Z dvou lžic vanilkového cukru, droždí a trošky mléka si vyrobíme kvásek a necháme ho vzejít. Mezitím si ve větší míse smícháme mouku, vejce, cukr, špetku soli, mléko a přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme hotový kvásek. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne vláčné těsto. Do těsta nakonec přidáme rozinky a necháme ho cca hodinku kynout na teplém místě.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky podle toho, jak budeme vánočku zaplétat. Doporučuji najít si na internetu postup nebo video, jak vánočku zaplést. Je to opravdu jednoduché a zvládne to každý.
-
Hotovou vánočku přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na http://cookingwithsusa.blogspot.cz/









