
- reklama -
Suroviny
- 400 ml mléka
- 1/3 tekuté hery
- 2 vejce
- 1 kg polohrubé mouky
- 4 PL cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka droždí
- kůra z poloviny citronu
- mandle
- rozinky
- vejce na potření
- plátky mandlí na posypání
Postup přípravy receptu
-
Vše dám tak, jak jdou suroviny za sebou, do pekárny na program Těsto. Po pípnutí přihodím mandle na kousky s rozinkami a nechám těsto promíchat.
Když je vše spojeno, pekárnu vypnu a těsto předám do mísy kynout. -
Na vále rozdělím na 9 dílů a začnu plést. Potom namažu vejcem a posypu plátky mandlí. Peču na 150°C, asi 55 min. Aby neujela v troubě, propíchnu na 3 místech špejlí.
Poznámka od kuchařky
Udělané těsto z pekárny kyne pod rukama, je to radost. Teď i do pekárny začínam dávat od oka, tak kdyby se těsto zdálo řidší, klidně i 3x ho zapráším moukou, dokud se mi „nelíbí“ a nemá tu správnou konzistenci.
Kuchařka: rendulka









