- reklama -
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 30 g moučkového cukru
- 250 g pomazánkového másla
- 1 vejce (žloutek +1 bílek na potření)
- moučkový cukr na posypání
- Na náplň:
- 200 ml mléka
- 50 g krupicového cukru
- 1/2 sáčku vanilkového pudinku
- 200 g měkkého tvarohu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g třešní
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s a cukrem, máslem i žloutkem a vypracujeme těsto. Zabalíme je a dáme na 30 minut do lednice odležet.
-
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém.
-
Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem a vmícháme do něj teplý pudink. Těsto rozválíme na plát.
-
Do středu plátu rozetřeme náplň a poklademe ji vypeckovanými třešněmi. Svineme a konce založíme dospodu.
-
Závin dáme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem.
-
Pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu Chvilka v kuchyni.
Kuchařka: petnovka