Vanilkový závin s třešněmi

40
- reklama -

Suroviny

250 g polohrubé mouky
30 g moučkového cukru
250 g pomazánkového másla
1 vejce (žloutek +1 bílek na potření)
moučkový cukr na posypání
Na náplň:
200 ml mléka
50 g krupicového cukru
1/2 sáčku vanilkového pudinku
200 g měkkého tvarohu
1 sáček vanilkového cukru
200 g třešní

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s a cukrem, máslem i žloutkem a vypracujeme těsto. Zabalíme je a dáme na 30 minut do lednice odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém.

  3. Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem a vmícháme do něj teplý pudink. Těsto rozválíme na plát.

  4. Do středu plátu rozetřeme náplň a poklademe ji vypeckovanými třešněmi. Svineme a konce založíme dospodu.

  5. Závin dáme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem.

  6. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Chvilka v kuchyni.