Vanilkový dort s ovocem

77
- reklama -

Suroviny

Korpus:
4 vejce
120 g cukru krupice (může být méně)
130 g hladké mouky
30 g oleje či rozpuštěného másla
vanilkový cukr
1/2 KL vanilkového extraktu
1/2 citrónu
Krém:
250 ml polotučného mléka
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
3-4 PL cukru krupice
50 g másla
250 ml 33% šlehačky
Ozdoba:
vanilkové trubičky
jahody, maliny, borůvky
lístky máty či meduňky

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a citrónem do pěny. Bílky se žloutky spojíme, přidáme mouku, extrakt a olej. Dáme do dortové formy a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Potom snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme dalších 15-20 minut. Troubu neotevíráme! Dort vyndáme a necháme na mřížce do druhého dne odležet.

  2. Krém: Uvaříme puding dle návodu, ale bez cukru. Ten přidáme až nakonec i s vanilkovým. Do vlažného pudingu vmícháme máslo, které má pokojovou teplotu a necháme vychladnout. Vyšleháme smetanu do tuha a zároveň vyšleháme i puding. Potom šlehačku vmícháme do pudingu.

  3. Korpus 2x vodorovně rozřízneme a naplníme krémem. Můžeme dovnitř dát jahody či jiné ovoce. Zbylým krémem pomažeme celý dort. Kolem celého dortu dáme trubičky, které můžeme stáhnout stuhou. Na vrch dortu dáme nakrájené ovoce a lístky máty či meduňky.