
- reklama -
Suroviny
- 250 g mouky (1/2 hladká a 1/2 polohrubá)
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1/4 kávové lžičky mleté vanilky
- 1 smetana ke šlehání
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Mouku smícháme s práškem a vanilkou.
-
Do pěny střídavě přidáváme smetanu a mouku.
-
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, vařečkou ho nahrneme více ke krajům, aby bábovka byla rovná.
-
Pečeme při 170°C asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Poznámka od kuchařky
KL = kávová lžička
1/4 těsta můžeme obarvit kakaem a udělat mramorování.
Kuchařka: Irule