
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- Korpus:
- 4 vejce
- 120 g třtinového cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 špetička soli
- 120 g hladké mouky
- 0,4 dcl mléka
- Poleva:
- 60 g třtinového cukru
- 125-150 g margarínu Hera
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 0,5 l mléka
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C, vymažeme dortovou formu margarínem a vysypeme strouhankou.
-
Celá vejce ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme hladkou mouku, špetičku soli a mléko. Po vyšlehání vlijeme těsto do připravené formy a dáme péct 25 – 30min. Záleží, jak peče Vaše trouba.
-
Korpus necháme odpočinout, aby nám neslehl.
-
Polevu z pudinku – dáme vařit mléko 0,3 l a v hrnečku máme 0,2 l mléka, které spojíme s čokoládovým a vanilkovým pudinkem. Nebudou se nám tvořit hrudky.
-
Až se nám mléko bude vařit, vlijeme a stále mícháme do zhoustnutí.
-
Horký pudink spojíme s vyšlehaným margarínem a třt. cukrem.
-
Na korpus vlijeme pudinkovou hmotu a ozdobíme dle vlastní fantazie. Použila jsem ostružiny ze zahrádky a jahody z plechu.
Kuchařka: Loulalo