- reklama -
Suroviny
Dle velikosti cca 2 plechy
- 7 dkg mletých vlašských ořechů
- 7 dkg moučkového cukru
- 14 dkg másla (možno půl na půl máslo+hera)
- 21 dkg hladké mouky
- moučkový + vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny suché ingredience, poté přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto.
-
Na vále podsypaném hladkou moukou vyválíme z těsta váleček, z něj odkrajujeme kousky, v dlaních ušouláme kuličku, z kuličky housenku a prsty stočíme do rohlíčku.
-
Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Ještě teplé obalíme v cukru.
Poznámka od kuchařky
Záměrně neuvádím teplotu trouby, já mám plynovou a peču na 180 st. do růžova.
Každý má své zkušenosti s troubou, chce to vyzkoušet.
Recept mám od babičky, která jej zdědila po své mamince a jsou fakt moc dobré a když se zaleží, nepotřebujete ani zuby
Kuchařka: jana1111