Suroviny
4 porce
- Vanilková drobenka:
- 2 starší rohlíky (ne zcela tvrdé)
- cca 80 g rozpuštěného másla
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru krupice
- Palačinky (8 – 10 ks):
- 500 ml mléka
- 2 lžíce rumu
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru krupice
- cca 270 g hladké mouky
- olej nebo máslo na smažení
- Pudinkový přeliv:
- 550 ml mléka
- 2 lžíce rumu
- 1 vanilkový pudink
- 2 lžíce cukru krupice
Postup přípravy receptu
-
Palačinky: z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 15 minut. Pak naběračkou těsto rozléváme na rozpálenou pánev s troškou tuku a smažíme z obou stran dozlatova.
-
Drobenka: na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova rozmixované nebo nastrouhané rohlíky, pak přisypeme vanilkový cukr s cukrem krupicí a ještě velmi krátce za stálého míchání smažíme. Smažit nesmíme příliš dlouho, drobenka by začala karamelizovat a měli bychom z ní jednu velkou hroudu místo křupavé drobenky, čili po zahřátí rychle odstavit a míchat do částečného zchladnutí dna pánve.
-
Pudinkový přeliv: vaříme v podstatě stejně jako klasický vanilkový pudink, jen do něj dáme o něco málo víc mléka + rum, aby byl po přelití vláčný a ihned netuhl.
-
Teplé palačinky jemně posypeme drobenkou (nebo je ještě jen zlehka mázneme marmeládou) a zavineme nebo přehneme. Dáme na talíř, přelijeme pudinkovým přelivem a ještě trošku dozdobíme drobenkou. Přizdobit můžeme i kouskem čerstvého ovoce, lístkem máty nebo meduňky…