Vanilkove knedlicky v hruskove omacce

47
- reklama -

Suroviny
3 porce

Na knedlíky:
1 hrnek hladké mouky
1/4 hrnku mléka
1/4 hrnku bílého jogurtu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžička vanilkové esence
špetka soli
Na omáčku:
4 pevně zralé hrušky
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce másla
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na knedlíčky vytvoříme kompaktní (spíše řidší) těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Ve větší pánví s vyšším okrajem rozehřejeme máslo, přisypeme hrušky a chviličku restujeme. Zasypeme třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Poté přilijeme hrnek vody, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř do měkká.

  3. Sejmeme pokličku, přilijeme další hrnek vody, promícháme a hrušky shrneme ke straně pánve. Do omáčky vkládáme knedlíčky, které tvoříme z těsta pomocí dvou lžiček. Opět přikryjeme pokličkou a vaříme do měkká. Podle potřeby dále podléváme vodou (knedlíčky nasají tekutinu). Nakonec vše opatrně promícháme a zasypeme skořici.

  4. Podáváme s kopečkem zakysané smetany. Případně trošku pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Knedlicky se pri vareni krasne obali omackou, jsou vlacne a mekke.

Misto hrusek je mozne pouzit i jine ovoce, napr. maliny, jahody, boruvky, cerstve nebo mrazene.