Vanilkové bagetky (DlabemeZdrave)

44
- reklama -

Suroviny
cca 60ks

200 g špaldové mouky
150 g rostlinného tuku (Alsanu)
200 g mletých lískových oříšků
50 g tmavého třtinového cukru
vanilkovou fruktosu na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, přidáme kousky tuku o pokojové teplotě, mleté oříšky a cukr. Důkladně zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme 1-2 dny v ledničce odpočívat.


    Zobrazit celý recept

  2. Kvůli praskání těsta jsem místo klasických zaoblených rohlíčků udělala takové spíš bagetky, nicméně na chuti to rozhodně neubralo.

  3. Pečeme zhruba 15 minut při 175°C. Necháme zcela vychladnout a teprve poté obalujeme ve vanilkovém cukru. Uložíme do krabice a schováme do chladu.