Suroviny
10 porcí
- Těsto na red velvet cake:
- 110 g másla pokojové teploty
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 300 ml podmáslí
- červené barvivo (gelové)
- 250 g hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička jablečného octa
- 1 čajová lžička jedlé sody
- Krém z bílé čokolády:
- 350 ml smetany ke šlehání
- 300 g bílé čokolády
- 60 g másla
- Mějte raději záložní plán 🙂 – viz. níže
Postup přípravy receptu
-
Začněte krémem:
Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu, přidejte máslo a za občasného míchání přiveďte k varu. Nechte krátce probublat a odstavte. Než krém zchladne, občas ho prošlehejte metlou, aby se neutvořil škraloup. Vystydlý krém vychlaďte v lednici. -
Vychlazený krém vyšlehejte ručním šlehačem. Bude se vám zdát, že to nemůže ztuhnout, ale opravdu se nebojte a šlehejte dál. Ve chvíli, kdy krém začne houstnout, vypněte šlehač.
-
Těsto:
Předehřejte troubu na 180 ⁰C. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem, ráfek vymažte máslemMouku dvakrát prosejte přes síto. Smíchejte se solí, škrobem a kakaem a ještě dvakrát prosejte. -
V podmáslí rozmíchejte potravinářské barvivo. Přidejte ho tolik, aby bylo podmáslí pěkně červené.
-
V míse utřete máslo s cukrem do bílé pěny. Zašlehejte jedno vejce po druhém.
-
Přidejte vanilkový extrakt. Střídavě přimíchávejte podmáslí a moučnou směs.
-
Do octa nasypte sodu a rychle vmíchejte do těsta.Těsto nalijte do formy, rozetřete a vložte do trouby. Pečte cca 45 minut
Poznámka od kuchařky
Celý fotorecept se záložním plánem, který je vždycky k nezaplacení, 😉 a dalším mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/valentynsky-red-velvet-cak…