Valentýnský red velvet cake

67
- reklama -

Suroviny
10 porcí

Těsto na red velvet cake:
110 g másla pokojové teploty
150 g cukru
2 vejce
300 ml podmáslí
červené barvivo (gelové)
250 g hladké mouky
½ čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce kakaa
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
1 čajová lžička vanilkového extraktu
1 čajová lžička jablečného octa
1 čajová lžička jedlé sody
Krém z bílé čokolády:
350 ml smetany ke šlehání
300 g bílé čokolády
60 g másla
Mějte raději záložní plán 🙂 – viz. níže

Postup přípravy receptu

  1. Začněte krémem:
    Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu, přidejte máslo a za občasného míchání přiveďte k varu. Nechte krátce probublat a odstavte. Než krém zchladne, občas ho prošlehejte metlou, aby se neutvořil škraloup. Vystydlý krém vychlaďte v lednici.


    Zobrazit celý recept

  2. Vychlazený krém vyšlehejte ručním šlehačem. Bude se vám zdát, že to nemůže ztuhnout, ale opravdu se nebojte a šlehejte dál. Ve chvíli, kdy krém začne houstnout, vypněte šlehač.

  3. Těsto:
    Předehřejte troubu na 180 ⁰C. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem, ráfek vymažte máslemMouku dvakrát prosejte přes síto. Smíchejte se solí, škrobem a kakaem a ještě dvakrát prosejte.

  4. V podmáslí rozmíchejte potravinářské barvivo. Přidejte ho tolik, aby bylo podmáslí pěkně červené.

  5. V míse utřete máslo s cukrem do bílé pěny. Zašlehejte jedno vejce po druhém.

  6. Přidejte vanilkový extrakt. Střídavě přimíchávejte podmáslí a moučnou směs.

  7. Do octa nasypte sodu a rychle vmíchejte do těsta.Těsto nalijte do formy, rozetřete a vložte do trouby. Pečte cca 45 minut

Poznámka od kuchařky

Celý fotorecept se záložním plánem, který je vždycky k nezaplacení, 😉 a dalším mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/valentynsky-red-velvet-cak…