
Suroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 50 gramů cukru krupice
- 75 gramů polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky jedlé sody
- marmeláda brusinková
- mandličky plátky
- Suroviny na krém:
- 5 lžic moučkového cukru
- 2-3 lžičky capuccina – (čokoládové)
- 125 g másla
- cukr podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně přidáváme žloutky, další cukr a nakonec moukou se sodou. Nalijeme do silikonové nebo jiné formy ve tvaru srdce.
-
Pečeme cca 25-30 minut na 180°C v předehřáté troubě. Vychladlé srdce rozřízneme a obě poloviny srdce potřeme brusinkovou marmeládou.
-
Našleháme máslo s čokoládovým capuccinem a cukrem. Na obě poloviny srdce naneseme ještě trochu krému (nebo necháme jen brusinkovou marmeládu, krém nemusí být, to jen my jsme mlsní) a obě půlky opět spojíme k sobě.
-
Další krém použijeme na namazání a na ozdobení povrchu a boků srdíčka. Dozdobíme lupínky mandliček a dáme do chladu.
Poznámka od kuchařky
Forma je středně velká, na velkou formu srdce dáme více másla, nebo brusinek.