
Suroviny
- TĚSTO:
- 5 vajec
- 250 g cukru krupice
- 7,5 polévkových lžic oleje
- 7,5 lžic teplé vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 KRÉM:
- 500 g tvarohu
- 2,5 tyčinky Ledove kaštany (125g)
- 2 lžíce kakaa
- smetanu podle potřeby – podle kvality tvarohu
- moučkový cukr podle chuti – 3 až 4 lžíce
- 2 KRÉM:
- 400 ml zakysané smetany
- 200 ml smetany na šlehání
- 2 vanilkové cukry
- 2 – 4 lžíce moučkového cukru
- 50 ml mléka
- 1 lžíce želatiny
- broskvový kompot (825/480g), může být i meruňkový, nebo ananasový
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO:
Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 – 35 min. -
KRÉM:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot. -
KRÉM:
Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat.
Smetanu na šlehání ušleháme do tuha.
Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni – nesmí vařit.
Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu. -
Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem.
Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Valentýnské proto, protože jsem je dělala jako překvapení pro přítele na Valentýna, ale protože na ně přišel, tak jsme je samozřejmě museli ochutnat už dnes.
Ale ani mě to nevadí, protože je moc chválil, takže účel to splnilo – udělala jsem mu radost.









