Valentýnská ovocná srdíčka

38
- reklama -

Suroviny
2 porce

Těsto:
3 bílky
60 g cukru
3 žloutky
90 g mouky
kakao dle chuti
Krém 1:
1 pudink Zlatý klas
400 ml mléka
2 PL cukru
Krém 2:
2 pudinky
400 ml mléka
2 PL cukru
Ozdoba:
ovoce dle obliby
Želé:
želé v prášku
400 ml vody nebo šťávy z ovoce
2 – 4 PL cukru

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:


    Zobrazit celý recept

    Vyšleháme z bílků tuhý sníh, přišleháme cukr. Poté vmícháme žloutky a mouku. Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané kulaté formě při 180 °C asi 25 min.

  2. Krém: Z mléka odlijeme asi 100 ml, ve kterém rozmícháme prášek.

  3. Poté do zbytku mléka dáme cukr a uvedeme do varu. Poté za stálého míchání přimícháme rozmíchanou směs.

  4. Asi 2 minuty povaříme.

  5. Poté odstavíme a necháme asi 10 minut zchladnout za občasného míchání.

  6. Vychladlý korpus rozkrojíme na 4 části a z každé části vykrojíme srdíčko.

  7. Pak vždy 2 srdíčka slepíme krémem a potřeme ze všech stran. Tak získáme 2 dortíky.

  8. Necháme krém ztuhnout. Poté poklademe ovocem.

  9. Želé připravíme dle návodu a zalijeme ovoce.