
- reklama -
Suroviny
    
- 500 g míchaného mletého masa
- cca 200-250g mangoldu
- 50 g anglické slaniny
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- mletá paprika
- sušený česnek
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme mangold. Vaříme cca 3-5 minut. 
- 
Vodu slijeme a mangold necháme zchladnout a okapat, případně z něho vodu vymačkáme. 
- 
Nakrájíme ho najemno, mírně osolíme a ochutíme česnekem. 
- 
Mleté maso promícháme s vejcem, kořením a solamylem. Rozdělíme na šest dílů, vytvoříme placičky. 
- 
Na každou dáme kousek anglické slaniny, připravený mangold a svineme do válečků, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a grilujeme v troubě do zlatova. Dělala jsem na 180° z každé strany osm minut, ale záleží na troubě. Kdo nemá gril, může upéct. 
            Kuchařka: maris
        
