
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 300 g pohanky
- 300 g uzeného bůčku
- 2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si pohanku a necháme ji v teple nabobtnat. (Někdo pouze zalije horkou vodou, já ji vsypu do vřící vody, promíchám, vypnu, dobře zakryji, aby zůstala v teple – dojde i bez vaření, nabobtná.)
-
Zvlášť uvaříme oloupané brambory, nakrájené na kostky.
-
Na troše sádla osmahneme krájenou cibuli do voňava, přidáme kostičky bůčku a také chvilku osmažíme. Vmícháme koření, rozetřený česnek, pohanku a brambory, promícháme a vše urovnáme do vymaštěné zapékací mísy.
-
Asi 20-30 minut zapékáme v troubě, ke konci posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Podáváme s kysaným zelím.
Poznámka od kuchařky
Náramně voňavá a „jedlá“ dobrota.
Zdroj: Valašská kuchařka (recept je velice mírně upraven)
Kuchařka: cathleen