Valašský hrnec-papiňák

42
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 uzená kuřecí stehna
3 tvrdší hříbky nakrájené na centimetrové plátky
3 menší brambory nakrájené kolečka
1 středně velká cibule
5 stroužků česneku nakrájeného na tenké plátky
150 g očištěné cukety na větší kostičky
150 g Valašského špeku nakrájeného na tenké nudličky
1 lžíce oleje
1/4 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř
2 lžíce vody
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit nudličky špeku společně s kmínem a hříbky.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přidáme cibuli a česnek a další 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme brambory, cuketu, lehce osolíme, přidáme špetku pepře, promícháme a na tuto směs položíme stehna. Podlijeme 2 lžícemi vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  3. Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme slabým varem 5 minut.

  4. Odstavíme z ohně a zhruba po 3 minutách, až povolí tlaková pojistka hrnec otevřeme.

  5. Podáváme posypané nasekanou zelenou bylinkou.

Poznámka od kuchařky

Do podobných receptů přidávám víc takových“rychlovek“:-)