![Valašský hrnec-papiňák_5ff85ee0ab85c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/valassky-hrnec-papinak_5ff85ee092309.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 uzená kuřecí stehna
- 3 tvrdší hříbky nakrájené na centimetrové plátky
- 3 menší brambory nakrájené kolečka
- 1 středně velká cibule
- 5 stroužků česneku nakrájeného na tenké plátky
- 150 g očištěné cukety na větší kostičky
- 150 g Valašského špeku nakrájeného na tenké nudličky
- 1 lžíce oleje
- 1/4 lžičky celého kmínu
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce vody
- zelené bylinky
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit nudličky špeku společně s kmínem a hříbky.
-
Poté přidáme cibuli a česnek a další 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme brambory, cuketu, lehce osolíme, přidáme špetku pepře, promícháme a na tuto směs položíme stehna. Podlijeme 2 lžícemi vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
-
Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme slabým varem 5 minut.
-
Odstavíme z ohně a zhruba po 3 minutách, až povolí tlaková pojistka hrnec otevřeme.
-
Podáváme posypané nasekanou zelenou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Do podobných receptů přidávám víc takových“rychlovek“:-)
Kuchařka: Anna Kocikova