- reklama -
Suroviny
- brambory uvařené ve slupce
- podmáslí (můžeme nahradit kefírem)
- polohrubá mouka
- sůl
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme. Přidáme podmáslí a polohrubou mouku a umícháme hustší těsto.
-
Lžící nanášíme směs na pánev a vytvoříme placku. Ne moc tenkou, aby se nerozpadla. Hustotu je potřeba vychytat, popřípadě přidat podmáslí nebo mouku. Smažíme pozvolna do zlatova.
-
Můžeme podávat jak naslano, tak na sladko, posypané cukrem a přelité smetanou.
Poznámka od kuchařky
Našla jsem zde podobný recept, ale s jinými surovinami. Dříve se podlesníky dělaly nasucho na sporáku na plotně nebo na zelných listech a vždy bez vajec. Valašsko bylo chudý kraj. My je dnes smažíme na troše domácího sádla na pánvi.
Kuchařka: janulle