
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g tučného měkkého tvarohu
- 1,25 l vývaru
- 1 lžička kmínu
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce smetany
- 4 vejce
- 4 brambory vařené ve slupce
- cukr
- ocet
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh osolíme, promícháme s kmínem a necháme v chladu 3-4 dny.
-
Ochucený a rozleželý tvaroh rozšleháme v horkém vývaru, uvedeme k varu a zahustíme moukou, rozkvedlanou ve smetaně.
-
Provaříme asi 20 minut a dochutíme lžící cukru, lžící octa a případně solí.
-
Na závěr do polévky rozklepneme vajíčka a odstavíme mimo sporák, aby mírně ztuhla.
-
Do talíře vložíme horkou oloupanou bramboru, pomačkáme ji vidličkou a přelijeme polévkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Lidová strava na Valašsku; www. Dadalova kuchařka
Kuchařka: Eliza