Vajíčková pomazánka podle dcery

43
- reklama -

Suroviny

6 vajec
1 cibule
2 lžičky majonézy
2 lžičky Dijonské hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce se uvaří natvrdo, oddělí se žloutek a bílek, žloutky se v misce rozmačkají vidličkou, bílky pokrájí najemno (nebo usekají v robotu). Pokrájíte cibuli najemno (taky lze usekat v robotu) – nejlépe červenou nebo jarní, ale lze použít i normální žlutou.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechno se smíchá dohromady, přidat majonézu – jen nejnutnější množství, hořčici – nejlepší je Moutard de Dijon (francouzská pálivá dijonská hořčice – má výbornou specifickou jemně pálivou chuť.) – pozor nezaměňovat s kremžskou – ta chuť je opravdu hodně jiná a třeba kremžská by do té vajíčkové pomazánky asi moc nešla…

  3. Pokud není dijonská hořčice, lze použít i jemnou nebo žádnou. No a v ideálním případě přidat i trochu bylinek, třeba čerstvou pažitku.