
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 1 cibule
- 2 lžičky majonézy
- 2 lžičky Dijonské hořčice
Postup přípravy receptu
-
Vejce se uvaří natvrdo, oddělí se žloutek a bílek, žloutky se v misce rozmačkají vidličkou, bílky pokrájí najemno (nebo usekají v robotu). Pokrájíte cibuli najemno (taky lze usekat v robotu) – nejlépe červenou nebo jarní, ale lze použít i normální žlutou.
-
Všechno se smíchá dohromady, přidat majonézu – jen nejnutnější množství, hořčici – nejlepší je Moutard de Dijon (francouzská pálivá dijonská hořčice – má výbornou specifickou jemně pálivou chuť.) – pozor nezaměňovat s kremžskou – ta chuť je opravdu hodně jiná a třeba kremžská by do té vajíčkové pomazánky asi moc nešla…
-
Pokud není dijonská hořčice, lze použít i jemnou nebo žádnou. No a v ideálním případě přidat i trochu bylinek, třeba čerstvou pažitku.
Kuchařka: zujali