- reklama -
Suroviny
- 9 vajec na tvrdo
- 250 g másla
- 2 lžíce hořčice
- cibule
- kyselá okurka (může být i víc, podle chuti)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Uvařené vajíčka rozkrojíme a žloutky rozmícháme se změklým máslem a hořčicí. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, promícháme, dochutíme solí a pepřem, nakonec přidáme na kostičky nakrájené bílky.
-
Můžeme ještě dochutit. Bílky dávám až nakonec, aby se zbytečně nerozdrtily na kaši.
-
Mažu jí většinou na veku a pak ještě dozdobím salámem, rajčetem, petrželkou, nebo jen na rohlík.
Poznámka od kuchařky
Pomazánku dělám podle své maminky a množství už tak nějak upravuji podle chuti, tak snad někomu bude chutnat. Vajíček může být samozřejmě méně a podle toho se pak upraví zbytek.
Kuchař: puinek