- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 8 vajec uvařených natvrdo
- 1 sklenice sterilované zeleniny (třeba Moravanka)
- 2 menší cibule (nejlépe červená)
- 200 g šunkového salámu
- 200 g majonézy
- 1 balení želatiny na vaječnou tlačenku
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- nasekaná petrželka nebo pažitka
- bylinkové máslo
- 1 lžička uzené papriky
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu slijeme a nálev dolijeme vodou, abychom dohromady měli 200 ml tekutiny.
-
Vajíčka, zeleninu a šunku nakrájime na kostičky, cibuli najemno a vše smícháme s majonézou a hořčicí. Kdo má rád, může přidat feferonky nebo doplnit o hrášek, i kukuřice bude vypadat pekně v konečné podobě.
-
Želatinu rozmícháme metličkou ve 150 ml vařící vody (dál už ale nevařte), přidáme odložený zředěný nálev a vše zamícháme k vaječné směsi.
-
Plníme do formy „srnčí hřbet“ vyložené potravinářskou fólií nebo do tlačenkových nohavic. Necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici a podáváme nakrájené na plátky.
Kuchař: Hlavacek