
Suroviny
1 porce
- Vejce
- sůl
- voda
- chléb
Postup přípravy receptu
-
Ideálně uvařit vajíčko na měkko, středně tzv. na hniličku nezvládne mnoho z nás. Přidávám návod, jak sobě na snídani, svým hostům tuhle radost nepokazit a ještě se pobavit.
-
Doporučuji vařit vajíčka od počátku ve studené vodě, uspoří se tím i energie. Není třeba mít obavy o správnou tuhost vaječného žloutku. Použijeme totiž jednoduchou ale důvtipnou pomůcku.
-
Společně s vašimi vajíčky budete totiž vařit vajíčko beepegg v překladu znějící „pípající vajíčko“, které ovšem nepípá, ale hraje.
-
Nejjednodušší způsob, jak uvařit vajíčka „tak akorát“. BeepEgg přesně ví, kdy je třeba stav žloutku např. na hniličku. Teplotní senzor v BeepEgg přesně detekuje, v který moment se začne voda vařit a od tohoto bodu zabudovaný časovač začne opočítavat čas až do momentu ideálního stavu pro dokonale uvařené vajíčko.
-
Jednoduše dejte BeepEgg do vody se skutečnými vejci a vařte společně. Když jsou vajíčka „tak akorát“, BeepEgg zahraje melodii. BeepEgg zahraje 3 různé melodie podle požadovaného stupně tvrdosti, vajíčka na měkko, vajíčka na hniličku, vajíčka na tvrdo.
-
Když máte vejce uvařená opláchněte BeepEgg společně s vejci studenou vodou a uskladněte společně s ostatními vejci v lednici. Šetří se tím baterie vajíčka. Nyní už si vychutnejte každé ráno perfektně lahodný žloutek.