
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- kousek másla na vymazání zapékacích misek
- 8 plátků Schwarzwaldské šunky
- 3 menší rajčata
- lžíci olivového oleje
- pár lístků bazalky
- 100 g sýru Camembert nebo podobného ( Brie, Hermelín… )
- 4 lžíce smetany ke šlehání 31%
- 2 stroužky česneku
- špetka sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme 4 zapékací misky, které zlehka vymažeme máslem.
Troubu rozehřejeme na 200 st. -
Rajčata nakrájíme na silnější plátky, dáme na plech vystlaný papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem, přidáme najemno nasekaný česnek, tymián, zlehka osolíme a pečeme cca 10 minut.
-
Boky misek obložíme šunkou, dno pak na kostky nakrájeným sýrem.
-
Bílky vyšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.
Touto směsí zalijeme sýr. -
Přidáme pečená rajčata, žloutky a poházíme bazalkovými lístky.
-
Pečeme 10 – 15 minut taky na 200 st.
-
Podáváme jako předkrm nebo snídani, ideálně s opečenou bagetou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Prima Fresh, mírně upraveno.
Kuchařka: rebeka