![Vaječný salát se žampióny_5ffcebd237ce8.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vajecny-salat-se-zampiony_5ffcebd226c59.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- sterilované žampióny (ve slaném nálevu)
- vejce uvařená natvrdo
- citrónová šťáva
- kelímek tatarské omáčky
- 1/2 kelímku bílého jogurtu
- lžíce másla
- nať z mladé cibulky
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Žampióny orestujeme na másle, přidáme nakrájenou cibulovou nať a dáme vychladnout.
-
Do tatarské omáčky vmícháme jogurt, citr. šťávu, sůl, pepř a nakrájenou pažitku.
-
Oloupaná nakrájená vejce rozložíme na talířek, přisypeme žampióny a polijeme směsí z tatarky a jogurtu.
-
Podáváme s opečeným chlebem.
Kuchařka: HankaPu