
- reklama -
Suroviny
dle chuti strávníků
- 8 uvařených vajec (na tvrdo)
- 200 ml majonézy
- 2 střední cibule
- 5 sterilovaných okurek
- 20 dkg tvrdého sýru (Gouda, Eidam)
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si vejce na tvrdo. Uvařená vejce po ochlazení oloupeme. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky. Sterilované okurky nakrájíme také na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemno.
-
Nakrájenou cibuli spaříme v sítku vařící vodou nejlépe za pomoci obsahu varné konvice. Všechny nakrájené tvrdé suroviny vložíme do mísy a přidáme majonézu. Poctivě promícháme a dle chuti osolíme a opepříme bílým pepřem. Uvařená vejce na tvrdo nakrájíme na menší kostky a přidáme do směsi.
-
Lehce promícháme a uložíme do chladna. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Poznámka od kuchařky
… „fofrová“ chuťovka 🙂
Kuchař: Colombo65