Vaječný likér podle mne

78
- reklama -

Suroviny
1 l

6 žloutků
2 vanilkové cukry
1 skořicový cukr
1 smetana – 31%
1 Salko
rum do 1 l (asi 3 dl)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit Salko v zavřené plechovce na 2 hod do vody.

  2. Žloutky s cukrem vyšleháme na pěnu. Přidáme smetanu, necháme ještě chvilku šlehat (3-5 min). Krém vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přendáme do studené vody a mícháme, než vychladne.

  3. Přidáme Salko, v mixéru rozmixujeme a postupně přidáváme rum do objemu 1 litru.

  4. Pokud se vám bude zdát likér hustý, možno ředit mlékem, nebo rumem.

Poznámka od kuchařky

Mixujeme proto, že se může stát při vaření v lázni, že se na okrajích mísy utvoří ztuhlý krém a likér by nebyl hladký.