- reklama -
Suroviny
1 l
- 6 žloutků
- 2 vanilkové cukry
- 1 skořicový cukr
- 1 smetana – 31%
- 1 Salko
- rum do 1 l (asi 3 dl)
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit Salko v zavřené plechovce na 2 hod do vody.
-
Žloutky s cukrem vyšleháme na pěnu. Přidáme smetanu, necháme ještě chvilku šlehat (3-5 min). Krém vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přendáme do studené vody a mícháme, než vychladne.
-
Přidáme Salko, v mixéru rozmixujeme a postupně přidáváme rum do objemu 1 litru.
-
Pokud se vám bude zdát likér hustý, možno ředit mlékem, nebo rumem.
Poznámka od kuchařky
Mixujeme proto, že se může stát při vaření v lázni, že se na okrajích mísy utvoří ztuhlý krém a likér by nebyl hladký.
Kuchař: SvatoslavM