Vaječný koňak ze sunaru

74
- reklama -

Suroviny

1 sunar
12 žloutků
1 kg cukru krupice
3 vanilkové cukry
3 l studené vody
Dokončení:
1/2 l lihu nebo rumu

Postup přípravy receptu

  1. Část cukru utřeme se žloutky. Sunar promícháme s větším dílem cukru, zalijeme studenou vodou, přidáme utřené žloutky a promícháme. Vložíme do vodní lázně a mícháme nebo šleháme metličkou do zhoustnutí. Až je hotovo, postavíme do studené vody a občas promícháme.

  2. Do vychladlého vlijeme líh nebo rum. Vzhledem k síle lihu raději jen rum nebo lihu přiměřené množství.

Poznámka od kuchařky

Tento vaječný koňak je velmi jemný a moc dobrý. Byla jsem o recept požádána, tak ho přidávám, kdyby ho chtěl někdo podle tohoto receptu uvařit. Získala jsem ho již před 35 ti roky od babičky mé kamarádky, kdo ochutnal, byl spokojený.

Kdo má rád likéry kávové, není problém, kávou ho lze ochutit. Dávka je to pro velkou rodinu, lze uvařit z polovičního množství.

Budu ráda, když někdo přidá fotografii.