
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 krajíce ne úplně čerstvého chleba
- 2 vejce
- 2 dcl mléka
- 4 stroužky česneku
- drcený kmín
- pepř
- libeček
- sůl dle chuti
- mouka dle potřeby – nejlépe hladká
- tuk (nejlépe sádlo se škvarky)
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí umícháme těstíčko, mouky dáme tolik, aby vzniklo přiměřené husté těsto asi jako na palačinky. Obalíme v něm krajíce, necháme odležet, po 15 minutách otočíme a ještě 5 minut necháme nasáknout.
-
Na rozpáleném tuku opečeme a podáváme ještě horké s přidanou zeleninou. K tomu se podávala melta s mlékem, svátečně zrnková káva.
Poznámka od kuchařky
Chuchelna je víska blízko Semil a odtamtud pochází rodina mého táty. Babička byla skvělá kuchařka, která z mála, protože to byl chudý kraj, uměla udělat dobroty.
Kuchařka: spagetka