Vaječné řízky „bylinkovo-zeleninové“ (placičky)

51
- reklama -

Suroviny

zbytek ušlehaných vajec na obalování řízků
2 hrsti strouhanky
hrst drobně nasekané nati petrželky
hrst nasekané nati cibulky
hrst drobně nasekaného čínského zelí
sůl
mléko dle potřeby
olej nebo sádlo na smažení
množství surovin je orientační

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny dobře promícháme (pokud nám zbylo málo vajíček,doplníme 3-4lžícemi mléka), vytvarujeme řízečky, nebo placičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpáleném tuku pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy. Vhodná příloha jsou brambory a zeleninový salát.

Poznámka od kuchařky

Inspirací mi byly“Vaječné řízky“od Bibinky, které přidávám do podobných(doporučených)receptů.

Zbyla mi strouhanka s lněným semínkem+ trochu ušlehaného vajíčka z obalování řízků, tak jsem využila“zbytky zeleně“ z ledničky a do receptů přibyla další chutná, levná a rychlá varianta“vaječných řízků“.Nabídněte si:-)