- reklama -
Suroviny
- zbytek ušlehaných vajec na obalování řízků
- 2 hrsti strouhanky
- hrst drobně nasekané nati petrželky
- hrst nasekané nati cibulky
- hrst drobně nasekaného čínského zelí
- sůl
- mléko dle potřeby
- olej nebo sádlo na smažení
- množství surovin je orientační
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny dobře promícháme (pokud nám zbylo málo vajíček,doplníme 3-4lžícemi mléka), vytvarujeme řízečky, nebo placičky.
-
Na rozpáleném tuku pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy. Vhodná příloha jsou brambory a zeleninový salát.
Poznámka od kuchařky
Inspirací mi byly“Vaječné řízky“od Bibinky, které přidávám do podobných(doporučených)receptů.
Zbyla mi strouhanka s lněným semínkem+ trochu ušlehaného vajíčka z obalování řízků, tak jsem využila“zbytky zeleně“ z ledničky a do receptů přibyla další chutná, levná a rychlá varianta“vaječných řízků“.Nabídněte si:-)
Kuchařka: Anna Kocikova