
- reklama -
Suroviny
- 8 vajíček
- 2 cibule
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 0,5 l mléka
- 0,5 l vývaru
- 1 svazek pažitky
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (stačí nejlevnější v kouscích nebo i drcený)
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Vajcia uvaríme na tvrdo.
-
Na oleji opražíme narezanú cibuľu, zasypeme múkou a necháme speniť.
-
Prilejeme mlieko a vývar a vymiešame na hladkú omáčku. Povaríme asi 5 minút.
-
Tuniaka rozoberieme na menšie kúsky a spolu s na kúsky narezanými vajcami vložíme do omáčky. Pridáme nasekanú pažitku, osolíme, okoreníme.
-
Necháme prehriať (pozor, premiešavame jemne) a podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Kuchařka: tejaja