Vaječné ragú

74
- reklama -

Suroviny

8 vajíček
2 cibule
3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
0,5 l mléka
0,5 l vývaru
1 svazek pažitky
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (stačí nejlevnější v kouscích nebo i drcený)
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia uvaríme na tvrdo.

  2. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, zasypeme múkou a necháme speniť.

  3. Prilejeme mlieko a vývar a vymiešame na hladkú omáčku. Povaríme asi 5 minút.

  4. Tuniaka rozoberieme na menšie kúsky a spolu s na kúsky narezanými vajcami vložíme do omáčky. Pridáme nasekanú pažitku, osolíme, okoreníme.

  5. Necháme prehriať (pozor, premiešavame jemne) a podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.