Vaječná tlačenka jako rychlý dort (Dělená strava podle LK – Zvířata)

76
- reklama -

Suroviny

20 g práškové želatiny
1 špetka mletého pepře
sůl
6-8 vařených vajec natvrdo
1 majonéza bez škrobu (250 g)
200 g šunky
1 malá sterilovaná zeleninová směs, třeba Moravanka
1 cibule
1 lžíce worchesteru
Krém:
150 ml ušlehané smetany
1 žervé sýr
1 lžička smetanového křenu (pozor na škrob v tomto výrobku, značka Bahak z Tesca ho neobsahuje)

Postup přípravy receptu

  1. Slijeme nálev ze zeleninové směsi (maximálně 3 dl). Do jedné poloviny dáme na 20 minut nabobtnat želatinu, druhou půlku zahřejeme k varu a nasypeme do ní sekanou cibuli na spaření. Pak přilijeme nálev se želatinou a mícháme do rozpuštění želatiny. Už nevaříme!


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce a šunku nakrájíme jako na bramborový salát. Do mísy dáme majonézu, vejce, šunku, zeleninovou směs a promícháme. Přilijeme nálev ze zeleniny s cibulí a rozpuštěnou želatinou. Smícháme. Dochutíme solí, pepřem a worchesterem.

  3. Jako formu na dort použijeme třeba kyblík od zavináčů. Dort ve formě necháme několik hodin ztuhnout v lednici.

  4. Pak vyklopíme na talíř a ozdobíme krémem ze 150 ml našlehané šlehačky, žervé a lžičky smetanového křenu. Smícháme suroviny a zdobíme dort pomocí cukrářského sáčku.