Suroviny
- 20 g práškové želatiny
- 1 špetka mletého pepře
- sůl
- 6-8 vařených vajec natvrdo
- 1 majonéza bez škrobu (250 g)
- 200 g šunky
- 1 malá sterilovaná zeleninová směs, třeba Moravanka
- 1 cibule
- 1 lžíce worchesteru
- Krém:
- 150 ml ušlehané smetany
- 1 žervé sýr
- 1 lžička smetanového křenu (pozor na škrob v tomto výrobku, značka Bahak z Tesca ho neobsahuje)
Postup přípravy receptu
-
Slijeme nálev ze zeleninové směsi (maximálně 3 dl). Do jedné poloviny dáme na 20 minut nabobtnat želatinu, druhou půlku zahřejeme k varu a nasypeme do ní sekanou cibuli na spaření. Pak přilijeme nálev se želatinou a mícháme do rozpuštění želatiny. Už nevaříme!
-
Vejce a šunku nakrájíme jako na bramborový salát. Do mísy dáme majonézu, vejce, šunku, zeleninovou směs a promícháme. Přilijeme nálev ze zeleniny s cibulí a rozpuštěnou želatinou. Smícháme. Dochutíme solí, pepřem a worchesterem.
-
Jako formu na dort použijeme třeba kyblík od zavináčů. Dort ve formě necháme několik hodin ztuhnout v lednici.
-
Pak vyklopíme na talíř a ozdobíme krémem ze 150 ml našlehané šlehačky, žervé a lžičky smetanového křenu. Smícháme suroviny a zdobíme dort pomocí cukrářského sáčku.