Vaječná rustikální mazanice

52
- reklama -

Suroviny
dle chuti

5 vajec
100 gramů sýru Gouda
1 balení pomazánkového másla bez příchuti
2 lžíce delikátní krémové majonézy
2 jarní cibulky (bílá i zelená část)
1 lžíce Dijonské hořčice
2 kyselé okurky
sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy si dáme pomazánkového másla, majonézu, hořčici a společně šleháme, dokud nevznikne jemná a hladká hmota.

  3. Kyselé okurky a sýr Gouda si nakrájíme na malé kostičky a jarní cibulku najemno i s natí.

  4. Společně přidáme k vyšlehanému základu a vše opět rozmícháme.

  5. Vajíčka protlačíme přes sítko na bramborový salát, nebo nasekáme. Vmícháme jakožto poslední a nejdůležitější základní surovinu do směsi.

  6. Po promíchání ochutíme solí, pepřem a dáme vychladit.
    Podáváme namazané na plátcích francouzské bagety.