- reklama -
Suroviny
dle chuti
- 5 vajec
- 100 gramů sýru Gouda
- 1 balení pomazánkového másla bez příchuti
- 2 lžíce delikátní krémové majonézy
- 2 jarní cibulky (bílá i zelená část)
- 1 lžíce Dijonské hořčice
- 2 kyselé okurky
- sůl
- čerstvě mletý pepř čtyř barev
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
-
Do mísy si dáme pomazánkového másla, majonézu, hořčici a společně šleháme, dokud nevznikne jemná a hladká hmota.
-
Kyselé okurky a sýr Gouda si nakrájíme na malé kostičky a jarní cibulku najemno i s natí.
-
Společně přidáme k vyšlehanému základu a vše opět rozmícháme.
-
Vajíčka protlačíme přes sítko na bramborový salát, nebo nasekáme. Vmícháme jakožto poslední a nejdůležitější základní surovinu do směsi.
-
Po promíchání ochutíme solí, pepřem a dáme vychladit.
Podáváme namazané na plátcích francouzské bagety.
Kuchař: Colombo65