- reklama -
Suroviny
1 porce
- Rajčatová omáčka:
- 1 lžice olivového oleje
- 2 jarní cibulky
- 2 vodnatější rajčata
- 1 lžíce rajčatové passaty
- Polenta:
- 200 ml mléka
- 4 lžíce kukuřičné krupice
- provensálské koření
- růžová sůl
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na mírném plameni do mírného rozpadnutí rajčat.
-
Mezitím na vedlejší ploténce v menším kastrůlku / rendlíku přivedeme k varu mléko, vsypeme kukuřičnou krupici a ztlumíme plamen. Osolíme, přidáme bylinky a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce, pořádně promícháme a ještě minutku povaříme.
-
Hotovou polentu naservírujeme na talíř a přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Nakonec můžeme ozdobit čerstvými salátovými lístky nebo čerstvými bylinami ze zahrádky.
Kuchařka: zizalka