Vaječná omeleta

53
- reklama -

Suroviny
1 porce

2 vejce
špetka soli
špetka pepře
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme téměř zhnědnout na pánvi, na ně vlijeme rozšlehaná vejce se solí a pepřem. Děláme poměrně prudce, protrháme ztuhlé části a pootáčením pánve do trhlinek vlíváme ještě neztuhlé vejce, které je na pánvi. V žádném případě omeletu neotáčíme, není to palačinka, trhlin se nebojte, zabalí se a je to ku prospěchu věci.


    Zobrazit celý recept

  2. Když je omeleta téměř ztuhlá – ovšem ještě ne úplně, vložíme na ni nápln spočívající v naší momentální chuti, případně „co dům dá“ a co máme předem připravené (masová, houbová, zeleninová směs nebo kombinace).

  3. Plochou vařečkou ihned začneme omeletu rolovat s náplní a sázíme rovnou na talíř. Omeleta je nadýchaná, lehká, suprová a po másle krásně voní a chutná.

  4. Ozdobíme zelenou natí – pažitka, petrželka, rukola.

Poznámka od kuchařky

Recept je na jednu porci, protože opravdu na jedné pánvi uděláte jen jednu porci. Ale jde to tak rychle, že ani ta čtvrtá nestačí vychladnout. Chutně se zužitkují zbytky, nebo je to moc prima pohoštění pro nečekanou návštěvu.