
- reklama -
Suroviny
20 ks srdíček
- 2 vejce
- špetka soli do sněhu
- 40 g moučkového cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 100 g zakysané smetany
- 55 g másla
- 100 g hladké mouky
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- olej na potření plotýnek vaflovače
Postup přípravy receptu
-
Bílky se špetkou soli vyšleháme na pevný sníh.
-
Smícháme dohromady žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu, rozpuštěné, ale vlahé máslo. Použila jsem ruční šlehač. Pak přidáme a po částech vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten už vmícháme lehce.
-
Vaflovač rozehřejeme na provozní teplotu, silikonovou mašlovačkou slabě potřeme olejem plotýnky, nalijeme ve slabé vrstvě po celém povrchu těsto a upečeme vafle. Hotové odkládáme na mřížku.
Poznámka od kuchařky
Vafle podáváme třeba ke zmrzlině, nebo s různými sladkými krémy, ovocem, šlehačkou, atp.
Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem.
Kuchařka: Merylas