Václavky v sádle

59
- reklama -

Suroviny

Václavky – asi 5 l hrnec
2 kostky sádla

Postup přípravy receptu

  1. Václavky překrájíme, menší necháme tak, jak jsou i s nožičkama, opláchneme ve velkém sítku a asi 2 minuty povaříme.

  2. Pak slijeme, ještě jednou přepláchneme a dáme znova do hrnce (zmenší svůj objem skoro o polovinu).

  3. Zalijeme asi 2 dcl vody a vaříme do téměř úplného vyvaření vody.

  4. Pak do nich dáme 2 kostky sádla, mírně provaříme, až se sádlo rozpustí a naplníme do sklenic. Sterilizujeme asi 1 hodinu.

Poznámka od kuchařky

Takto upravené václavky jsem dělala poprvé, ale jedla jsem je takto upravené v guláši a byly moc dobré, nestratily dokonce ani vůni.