
- reklama -
Suroviny
- Václavky – asi 5 l hrnec
- 2 kostky sádla
Postup přípravy receptu
-
Václavky překrájíme, menší necháme tak, jak jsou i s nožičkama, opláchneme ve velkém sítku a asi 2 minuty povaříme.
-
Pak slijeme, ještě jednou přepláchneme a dáme znova do hrnce (zmenší svůj objem skoro o polovinu).
-
Zalijeme asi 2 dcl vody a vaříme do téměř úplného vyvaření vody.
-
Pak do nich dáme 2 kostky sádla, mírně provaříme, až se sádlo rozpustí a naplníme do sklenic. Sterilizujeme asi 1 hodinu.
Poznámka od kuchařky
Takto upravené václavky jsem dělala poprvé, ale jedla jsem je takto upravené v guláši a byly moc dobré, nestratily dokonce ani vůni.
Kuchařka: JanaDorazinova