- reklama -
Suroviny
- 700 g václavek
- 1/2 hlávky kapusty = kel
- olej
- 1 velká cibule
- mletá paprika
- 4-5 stroužků česneku
- pepř
- majoránka
- stonek celeru
- libečku
Postup přípravy receptu
-
Na oleji dlho dusíme drobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, potom pridáme prekrájané a umyté václavky, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme kel pokrájaný na rezance. Podlejeme a dusíme, potom pridáme vňať zeleru a libečku, ku koncu majoránku podľa chuti.
-
Môžeme zahustiť hotovou zásmažkou – jíškou, alebo zátrepkou – záklechtkou (1-2 PL polohrubej múky a voda) a dobre prevaríme, ja som od toho dnes upustila.
Podávame napr. s chlebom.
Kuchař: magdalenka