Václavky s kapustou

43
- reklama -

Suroviny

700 g václavek
1/2 hlávky kapusty = kel
olej
1 velká cibule
mletá paprika
4-5 stroužků česneku
pepř
majoránka
stonek celeru
libečku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dlho dusíme drobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, potom pridáme prekrájané a umyté václavky, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme kel pokrájaný na rezance. Podlejeme a dusíme, potom pridáme vňať zeleru a libečku, ku koncu majoránku podľa chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Môžeme zahustiť hotovou zásmažkou – jíškou, alebo zátrepkou – záklechtkou (1-2 PL polohrubej múky a voda) a dobre prevaríme, ja som od toho dnes upustila.

    Podávame napr. s chlebom.