
- reklama -
Suroviny
- 400 g hlaviček václavek
- 300 g fenyklu
- 4 zemiaky
- 2 lžičky mletého kmínu
- sůl
- 2 plátky másla
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja opekáme za občasného opatrného premiešania hlavičky podpňoviek s rascou a soľou. Odstavíme.
-
Zemiaky nakrájame na tenké plátky.
Fenykel narežeme na pásiky. -
Do vymasteného pekáčika dáme polovicu zemiakových plátkov a jemne osolíme.
-
Na ne rozložíme podpňovky a posypeme fenyklom.
-
Navrch uložíme druhú polovicu zemiakov. Osolíme a posypeme rascou. Podlejeme asi 0,5 dl vody.
Zakryté pečieme v rúre na 180°C asi 30 minút. Potom odkryjeme, navrch dáme plátky masla a dopečieme.
Kuchařka: tejaja