- reklama -
Suroviny
- 4 větší brambory
- 3 velké tlusté kořeny petržele nebo 1 velký batát
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- koření:
- tymián
- rozmarýn
- oregáno
- červená paprika
- dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 220°C a plech vyložte pečicím papírem.
-
Zeleninu dobře omyjte, petržel či batáty oloupejte, brambory loupat nemusíte.
-
Nakrájejte na silnější delší hranolky a přendejte do mísy.
-
Zalijte olivovým olejem, posypte solí a pepřem a přidejte oblíbené koření.
-
Dobře promíchejte rukama, aby byl každý hranolek obalený. Sladké brambory ještě můžete obalit v hrubě mleté polentě.
-
Hranolky vyskládejte na plech (neměly by se překrývat) a vložte do trouby.
-
Pečte asi 20 minut, poté párkrát prohoďte, aby se hranolky poobracely a vraťte ještě na 10 minut do trouby.
-
Podávejte s domácí sojanézou nebo např. dipem z rozmačkaného avokáda.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Kuchařka: veganotic