
- reklama -
Suroviny
- uzené kosti
- mrkev
- petržel
- celer
- cibule
- nové koření celé
- pepř kuličky
- bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Uzené kosti omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu nesolíme, až po uvaření, někdy bývají kosti dost slané. Přidáme koření, cibuli a necháme pozvolna vařit 2-3 hodiny.
-
Když už jde maso slabě od kostí, vložíme očištěnou zeleninu a vaříme na skus zeleniny.
-
Po uvaření vývar scedíme, maso odložíme bokem a zeleninu také, vše nakrájíme na větší kousky.
Do polévky zavařím kapání: 1 vejce, trošku hladké mouky a perlivou vodu. Vytvořím hladké, řídké těsto, které rozetřu přes sítko na halušky.
Podle potřeby polévku dochutím solí a utřeným česnekem, kdo ho má rád.
Kuchařka: Luucca